Anita Verstegen

Caro Vida - Anita Verstegen

Mijn naam is Anita Verstegen (1970) en in 2004 heb ik Caro Vida opgericht: een praktijk voor psychotherapie, coaching en mediation. Caro Vida betekent kostbaar leven en ik zie dit als uitgangspunt van alles wat ik doe. Het handelsmerk van Caro Vida ben ik zelf en dat zorgt voor een wezenlijk verschil met andere praktijken. Caro Vida heeft zich tot doel gesteld mensen hun basis (weer) te laten vinden waarop ze verder kunnen bouwen om zichzelf te ontwikkelen naar de mens die ze werkelijk zijn. Caro Vida begeleidt op een eerlijke, professionele en vriendschappelijke manier.

Het leven is kostbaar omdat het kort is en je er een fijne, mooie en zinvolle tijd van wilt maken. Uit ervaring weet ik dat er momenten in je leven zijn dat je hiervoor ondersteuning nodig hebt van een deskundige, zoals een coach, een psycholoog of mediator. Met mijn praktijk bied ik deze deskundige hulp. Ik begeleid mensen individueel en als partner- of werkrelatie, particulier en zakelijk. Hiervoor ben ik breed en gedegen opgeleid en ik heb daarnaast veel levenservaring waar ik uit put.

Mijn kracht is mijn openheid, mijn vaardigheid om echt te luisteren, om echt te begrijpen wat er speelt, om verbinding te maken met mijn cliënten. Daarnaast en hierdoor kan ik met jou op jouw niveau het (filosofische) gesprek aangaan over zaken waarover je bij familie, vrienden en omgeving niet of nauwelijks terecht kunt. Deze zaken hebben veelal te maken met de actualiteiten die spelen op maatschappelijk niveau, zingevingsvraagstukken en zaken op het gebied van spiritualiteit en ethiek.

Cliënten voelen zich snel vertrouwd bij mij en ze voelen zich gehoord en serieus genomen. Ze hebben al gauw vertrouwen erin dat zij (deze keer wel) echt geholpen worden. Cliënten ervaren mij daarnaast als iemand die met beide benen op de grond staat, no-nonsense, direct en ook als warm en betrokken, open zonder oordelen.

Ik heb een sterke intuïtie, ben hsp’er, spiritueel en benader de mens als onderdeel van het grote geheel. Ik werk in mijn praktijk aan huis, een ruime grote kamer in een gemoedelijke sfeer.

CV in het kort
Na mijn vwo ben ik rechten gaan studeren en heb ik na mijn studie gewerkt bij verschillende lokale overheden, als onder andere jurist, leidinggevende en adviseur. In 2003 ben ik met de vierjarige opleiding psychotherapie gestart (NAvP te Amsterdam) en enkele jaren daarna met de opleiding tot mediator (Merlijn te Nuland). Tevens ben ik opgeleid in het geven van EMDR behandelingen. Ik heb naast een specialisatie voor gezinsbegeleiding (Interactie Adacemie te Antwerpen) een opleiding gevolgd voor coaching en therapie voor jongeren (Druppelacademy Haarlem). Zie mijn website voor jongerentherapie www.jezelfdebaas.nu.

Een aantal jaren heb ik gewerkt als mediator bij de rechtbank ’s-Hertogenbosch voor familieaangelegenheden. Tevens ben ik een aantal jaren in de rol van secretaris lid geweest van de klachtencommissie van de VIT en ben ik werkzaam geweest als klachtenfunctionaris bij de SCAG.  Thans ben ik als mediator arbeidszaken onder meer prefered supplier bij ASML Eindhoven.

Jaarlijks volg ik cursussen en trainingen die mij up to date houden op het gebied van psychotherapie, coaching en mediation. Kijk op mijn Linkedinprofiel voor verdere gegevens.

Ik ben getrouwd met Michael en hij heeft drie (inmiddels volwassenen) kinderen. We hebben twee honden en een leuk variërende beestenboel.

Stel hier je vraag.