mediation

Caro Vida - Anita Verstegen

Wil je graag (weer) samen een normaal gesprek met elkaar kunnen voeren, afspraken maken en de onderlinge relatie verder uitbouwen? Wil je inzicht verwerven in communicatiepatronen en/of handvatten hebben om de onderlinge verhoudingen ontspannen te houden? Kies dan voor mediation.

Mediation is een vorm van bemiddeling door een hiervoor speciaal opgeleide gespreksbegeleider – een mediator – om tot een oplossing van een (dreigend) geschil te komen. Bij mij worden de trajecten begeleid op een professionele manier; cliënten ervaren mij als deskundig, informeel en betrokken.

Ik voer mediations uit in familieconflicten, bij overheidsaangelegenheden of bij arbeidsconflicten. Mediation kan plaatsvinden tussen twee personen of bij grotere groepen (bijvoorbeeld bij teams, families en inspraakprocedures). Mijn ervaring is dat mediation rechtzaken, bezwaar- en ontslagprocedures kan voorkomen. Met mediation kunnen verhoudingen worden hersteld en/of kan worden gezorgd voor behoud van de relatie.

Gespreksbegeleiding

In complexe aangelegenheden en/of bij zaken die gevoelig liggen, kan het prettig en verstandig zijn de gesprekken te laten begeleiden door een derde. Denk hierbij aan gesprekken tussen ouders in een gescheiden situatie of gesprekken met medewerkers en leidinggevenden na een ziekteperiode. Ik zorg als gespreksbegeleider voor een ontspannen sfeer en voor deskundige begeleiding in relatie tot alle gespreksonderwerpen. Alle issues komen aan bod, gevoeligheden komen bloot te liggen en worden besproken, en er worden concrete stappen gezet. Partijen voelen zich gehoord en serieus genomen.


Loop je vast in jullie gesprekken? Onderneem vandaag nog actie en neem contact met mij op.

Stel hier je vraag.