Caro Vida

psychotherapie - gelukkig met jezelf

Verlang je naar rust in je hoofd, ruimte en vrijheid in je dagelijkse bezigheden. Wil je eigen keuzes kunnen maken, leven zonder angsten, zonder het gevoel dat je helemaal vast zit en weer grip op je leven krijgen? Wil je jezelf beter leren kennen, weten waar dit alles vandaan komt en zo snel mogelijk weer ‘de oude’ worden.

Psychotherapie

Je hebt al langere tijd lichamelijk en/of psychische klachten en daardoor functioneer je niet optimaal of misschien zelfs slecht. Niet alleen jij maar ook jouw omgeving heeft hier last van. Je weet misschien niet waardoor het precies komt maar diep in je hart weet je wel dat er iets moet gebeuren.

Psychotherapie kan je hiermee erg goed helpen. Het geeft je inzicht in je klachten, waardoor ze ontstaan zijn en hoe je ze kunt oplossen. Bij mij begin je in eerste instantie met gesprekken die met iedere vraag een stapje dieper gaan. Met respect voor wie jij bent en wat jij aan kunt, wordt uitgezocht waar het probleem precies ligt. Met alle ruimte voor jouw verhaal en aangepast aan jouw behoefte gaan we samen zoeken hoe we voor jouw probleem een oplossing kunnen vinden. Ik werk op een vriendschappelijke en betrokken manier waardoor je jezelf snel vertrouwd voelt.

Naast gesprekken via cognitieve therapie werk ik met EMDR, NLP, imaginaties en visualisaties, lichaamsgerichte technieken en systemisch werk. Ik ben geïnspireerd door astrologie, tarot en spiritualiteit, boeddhisme, religie en filosofie.

Bij verschillende klachten

Je kunt bij mij terecht voor angstklachten, depressies en burnout. Onzekerheidsklachten, moeilijk kunnen sturen van bepaalde emoties zoals boosheid en verdriet (ERS), minderwaardigheidsproblemen. Ook voor trauma's en verliesverwerking en problemen die samenhangen met je levensfase kun je bij mij terecht. Vaak komen mensen bij mij als ze niet verder komen met andere (GGZ) psychologen, fysiotherapeuten, haptonomen of homeopaten. Regelmatig werk ik met mensen die voor langere tijd ziek zijn in verband met psychische klachten. Vaak in overleg met bedrijfsarts en/of leidinggevende wordt gewerkt aan het reïntegratie-traject. 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

EMDR is een effectieve en wetenschappelijk bewezen methode om onder meer nare ervaringen uit het (verre) verleden te verwerken. Deze ervaringen geven in het dagelijks leven nog regelmatig (of voortdurend) stress. Dit heet ook wel post traumatische stress syndroom (PTSS).

Soms wordt EMDR gebruikt als onderdeel van de behandeling met psychotherapie. Soms ook bestaan trajecten alleen uit behandeling met EMDR. Het wordt vooral toegepast bij verwerkingsproblemen, complexe (meervoudige) trauma’s en angsten fobieën. Ook bij hardnekkige overtuigen kan het worden ingezet. Het effect van de behandeling is dat de emotionele lading van de gebeurtenis of ervaring stukken minder wordt. Je kunt er ook andere inzichten en gedachten over de gebeurtenis door krijgen.

Voordat deze methode wordt toegepast, informeer ik de cliënt uitgebreid over de werking van EMDR, de manier waarop de behandeling in zijn werk gaat, neveneffecten en andere vragen die een cliënt kan hebben.

Hooggevoeligheid en ADD

Ik werk vaak en graag met (hoog) gevoelige mensen en mensen die regelmatig het gevoel hebben buiten de groep te vallen.

Indien jouw hoog)gevoeligheid is ontstaan na een ernstig trauma door bijvoorbeeld opgelopen herstenletsel na een ongeval kun je ook bij mij terecht. Ervaring leert dat de reguliere zorg onvoldoende mogelijkheden biedt om deze kant van het opgelopen trauma te begeleiden. 

Regelmatig komt het voor dat klachten bij volwassenen ontstaan door ADD problematiek. Het feit dat in de kinderjaren niet is onderkend dat er sprake is van ADD en hiermee dus niets is gedaan, kan de oorzaak zijn van faalangst en minderwaardigheidsgevoelens. Ik ben hier in mijn aanpak dan ook alert op en kan jou hiermee begeleiden.

certificeringen

Lid van SCAG - geschillencommissie zorg

kwaliteit

Caro Vida is een praktijk die voldoet aan verschillende kwaliteitskeurmerken. Dit vind ik belangrijk omdat er een ruim aanbod is van mensen die dezelfde diensten aanbieden als ik. Door te voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van het MfN register, de RBCZ en de VIT kan ik mezelf van deze andere aanbieders onderscheiden. Caro Vida is aangesloten bij de SCAG, de geschilleninstantie voor de complementaire en alternatieve zorg. Indien u een klacht hebt over de handelwijze van de therapeut dan kunt u deze indienen bij de VIT via deze link: klachtenformulier. Een klachtenfunctionaris van de SCAG zal dan contact met u opnemen. Zorg er echter voor dat u eerst probeert met de therapeut tot een oplossing te komen. U kunt Anita Verstegen te allen tijde op haar handelwijze aanspreken; persoonlijk, via email of telefonisch. Bedankt!

tarieven

psychotherapie (particulier) € 80,00 per uur

Je betaalt de sessies direct na afloop contant of via pin in de praktijk.

Veel zorgverzekeraars vergoeden de sessies voor een deel vanuit het aanvullende pakket onder het kopje "alternatieve geneeswijzen". Dit kan varieren in een bedrag van € 25,00 per sessie tot € 75,00 per sessie. Er is altijd een maximum bedrag per jaar via dit budget vastgesteld. Informeer hiernaar als je een afspraak maakt.